söndag, maj 25, 2008

Födelsedag och ormjakt

En av anledningarna till att det blev en utlandsresa med släkten var att David fyller 50. Dagen började med att vi alla åt frukost tillsammans i hotellmatsalen. David hade fått en "snygg" älgkeps som han skulle ha på sig hela dagen + en Hälgetröja.
Isabell åt frallor med nutella på till frukost.
Efter frukost blev det ett dopp i poolen och lite solande. Här är det Albin som kastar sig i poolen.
När Frasse skulle sova middag passade jag, Jonas, Fia och Matte på att gå en promenad upp mot bergen. Den här hästen med en väldigt ostabil träkärra kom farandes i väldig fart, men här stod den still för att den hade tappat lasten.



Under våra tidigare promenader runt byn hade jag och Jonas funderat lite på var alla djur kunde hålla hus, eftersom de enda djur vi sett till var katter och hundar. Terrängen verkade dock passande för får och getter, så vi tyckte det var konstigt att vi inte sett några. Men uppe i bergen hittade vi en flock getter.
Observera stängslet; den stängseltråd som syns var den enda som fanns där och getterna kunde med lätthet gå under den. Geten ovan är faktiskt utanför stängslet.

Så här såg viken som vi bodde vid ut när man tittade på den uppifrån berget.

När vi kom tillbaka vid lunchtid var vi några stycken som följde med Erik ut på ormjakt. Det finns tydligen väldigt mycket orm i Bulgarien och i floden nedanför hotellbygget mitt emot fanns det både vattenormar, grodor och sköldpaddor. Erik, som har vissa likheter med Steve Irwin, bestämde sig förstås för att försöka fånga en orm.
Trots hjälp från byggarbetarna på översta våningen, som hjälpsamt ropade och pekade "Erik, Erik, snake. Big one. Good snake", så lyckades han inte fånga någon. (Om någon undrar hur de kunde veta vad han hette så beror det på att han varit där tidigare och försökt fånga ormar och då pratat med dem.)
Men vi fick i alla fall se några vattenormar. Denna var ganska stor, säkert närmare en meter lång.
En liten sköldpadda lyckades Erik dock fånga.
Sedan släppte vi ut den i vattnet igen.



På kvällen var det födelsedagsmiddag nere i restaurangen. Idag var det BBQ-buffé som stod på menyn. Eftersom vi var så många (18 vuxna, 1 tonåring och 8 barn) så var det nog den enklaste lösningen när det gällde middagen (det hade ju tidigare visat sig att det inte funkade så bra att gå ut och äta stora gäng samtidigt).
Frasse var trött och somnade redan innan middagen.
David firades också uppe på scenen, där han fick sitta medan alla sjöng för honom.

Inga kommentarer: