torsdag, maj 22, 2008

Tsarevo

På torsdagsmorgonen gick jag, Jonas och Erik en promenad runt klippan som man kan se från vår balkong för att fotografera lite grann. .
Erik och Jonas med kamerorna i högsta hugg på väg mot klippan.

En dinosaurieformad klippa.

Blommor växter det också på klipporna.

Så här såg det ut på andra sidan klippan.

Det växte också en del blommor på klipporna som jag passade på att fota. Den här växten har jag ingen aning vad den heter.

Den här gula blomman vet jag inte heller vad den heter, men det fanns i alla fall gott om dem.

Det här är i alla fall en tistel och som en bonus satt det också ett bi på den.

Efter att ha gått runt klipporna ett tag blev det dags att gå till hotellet och äta lunch, så istället för att gå runt klipporna klättrade vi uppåt för att komma hem fortare. Detta är utsikten från höjden.

När vi kom tillbaka till hotellet var vi ganska varma och svettiga så det blev ett dopp i poolen. Här nedan är det Frasse som leker vid den lilla barnpoolen.

Och här är Frasse på stranden. Vattnet i Svarta Havet var dock för kallt att bada i. Jag gick i till knäna, men det kändes som om fötterna höll på att domna bort av kylan.

På eftermiddagen gick jag, Jonas, Fia, Matte, Billy och Adam in till byn Tsarevo (till skillnad från semesterbyn Tsarevo, där vi promenerade dagen innan). Det var dock inte särskilt mycket att se där. På vägen dit passerade vi den här hunden som stod och skällde på oss.

Detta verkade vara någon sorts avloppsdike. Vattnet var inte särskilt rent och lukten var ännu värre.
Vissa av bilarna var inte av svensk standard...

Vi gick runt lite i Tsarevo och hittade ett ställe där vi kunde ta ut pengar. Sedan satte vi oss på ett ställe och drack öl. Sedan gick vi vidare och handlade lite i en affär. Då jag i en affär frågade efter en toalett blev jag på knagglig engelska dirigerad till ett skogsparti med träd och buskar. Det här var utsikten därifrån.

Jag fotade också en del blommor inne i Tsarevo.
Här är en lila och gul penseé.

En rosa ros.
En vacker vit ros, som nästan var utblommad.

En stor och vacker gul ros.

En stor lila ros.
En lila ros där det samlats vatten efter nattens åskregn.
En röd rosknopp.

Här sitter Frasse på balkongen och väntar på att vi ska bli färdiga att gå ner och äta middag, som blev latinobuffet i hotellets restaurang och sedan satt vi alla i poolbaren ett tag innan det var dags att gå och lägga sig. Det inhemska ölet Kamenitza smakar helt okej (vilket även det inhemska Zagorka gör, men det inhemska Burgasko tyckte jag inte var särskilt gott).

Inga kommentarer: