fredag, september 05, 2008

Stugan

I går kväll när vi kom till stugan så var Lyle lite ängslig över den nya miljön. Han voffade på vartenda ljud han hörde och ville hela tiden ligga precis bredvid mig, helst med huvudet på min fot. Och när jag släppte ut dem på gården för kvällsrastning så gick han inte ens ner från bron, utan stod där och väntade på att jag skulle släppa in honom.

I natt har båda hundarna sovit uppe i sovrummet med mig. Det finns en matta på golvet och en liten soffa att ligga på. Båda ville ligga på soffan, men de ryms inte båda två, så de lurade varandra att flytta sig från soffan. Först låg Myrrha i soffan och då voffade Lyle till och tittade mot dörren. När Myrrha då hoppade ner för att se vad han voffade på skyndade han sig att hoppa upp i soffan. Då skällde Myrrha till och då hoppade Lyle ner, så att hon kunde hoppa upp. Till slut blev det Myrrha som vann, förmodligen för att hon är vis av livet och lite latare än Lyle.

När vi steg upp på morgonen spöregnade det, så vi tände en brasa i kaminen och satt inne och hade det mysigt. Men när det slutade regna gick vi en promenad och hundarna fick leta bollen i det höga gräset ute på legdan. På eftermiddagen klarnade det upp och blev soligt så då gick vi ut och lekte lite grann på gården innan Jonas kom och det var dags för middag. Jonas var också ute och kastade lite frisbee med Lyle, som mer än gärna springer och hämtar den. Men han har också ganska dålig kondition så han blev ordentligt flåsig och tungan hängde nästan ner till marken. Han ville dock väldigt gärna att Jonas skulle kasta lite till, men det blev inget av med det.

Myrrha

Lyle

Lyle hämtar pinnar

En blöt Lyle ute på gården

Myrrha kampar med mig

Lyle i full fart

Inga kommentarer: