torsdag, april 22, 2010

Första onsdagsträningen

Vanligtvis är jag ledig på onsdagar, men igår var jag på kurs på Scandic hela dagen. Jag gick en promenad med hundarna på morgonen och eftersom Adam slutade tidigt så behövde de inte vara ensamma på eftermiddagen. När jag kom hem hann jag knappt äta, koka tevatten, byta kläder och packa hundträningsväskan innan det var dags för årets första onsdagsträning. Vanligtvis hinner man inte med att träna sin egen hund när man är onsdagsvärd, men i år har vi i onsdagsgruppen bestämt att vi ska vara två onsdagsvärdar per gång. Därför hann både jag och Susanne, som var onsdagsvärdar, lägga plasliggning. Det gick jättebra att lägga Lyle, trots att han inte legat plats med andra hundar på i stort sett hela vintern.

Lyle ligger längst ut till vänster.

Ewelyn och Max tränar platsliggning.


Mera platsliggning.

Det var mycket folk på träningen och det är ju kul. Lyle var dock lite störd av att det var så mycket andra hundar runt omkring. Han är ju rätt ovan vid det eftersom vi knappt tränat med andra i vinter, men det blir säkert bättre efter ett par gånger. Jag hann träna lite grann med mina hundar också. Med Lyle blev det lite fritt följ, sittande under gång, apportering, metallappotering och fjärrdirigering.

Med Chansa blev det mest socialisering. Jag tror inte att hon någonsin har sett så många hundar på en gång så till att börja med ville hon helst hälsa på allihop. Hon fick hälsa på ett par andra hundar, bl a P-O:s Udo, som hon verkligen gillade.

Jag och Susanne gjorde också några korta budöringsövningar med Chansa. Hon är riktigt duktig på att springa mellan oss och få godis och jag tror att hon till slut kommer att bli riktigt duktig på budföring. Hon verkar i alla fall tycka att det är kul. Lyle älskar ju också budföring, så han fick också springa lite. Med honom behöver jag dock påminna lite om att det är precis lika bra att springa tillbaka till mig som till mottagaren eftersom han verkar ha glömt det.

I tisdags natt kissade Chansa på täcket i sin bur och eftersom jag hade något nytt täcke eller ny filt att lägga in i buren fick hon ligga i Biabädden istället. Det gick väldigt bra; hon sov som en stock hela natten och hade inte ställt till med något. Igår kväll trodde jag att hon skulle vara trött efter träningen, aå jag tänkte låta henne slippa sova i buren. Men det gick inte; hon ville verkligen sova i buren istället.

Inga kommentarer: