fredag, april 02, 2010

Långfredag

I helgen ska jag vara hundvakt till mammas hund Ecco. Förutom att han bajsade inne i morse är han inte till något större besvär inomhus. Ute är det lite jobbigare att ha tre hundar. Ecco skäller och gnäller när vi är ute, vilket gör att Lyle jagar upp sig. Chansa blir då också uppjagad och börjar kampa med kopplen. Det gör hon alltid när Lyle stressar upp sig, t ex vid hundmöten, och det hjälper ju inte direkt till att förhindra att han gör utfall. Men numera är det ganska lätt att få henne att sluta, fast det varar ju bara till nästa gång Lyle blir uppjagad.

Det har varit väldigt fint väder idag så jag tog hundarna på en promenad längs strandpromenaden. Vi var ute ganska länge, fast vi gick inte speciellt långt. Jag hade trott att det skulle vara mycket folk ute, men det var det inte. Ecco är inte speciellt lydig, men eftersom det inte var så mycket folk ute så fick även han vara lös.

Lyckliga lakritstrollet.

Ecco kommer för en gångs skull när jag ropar.

Chansa tuggar på ett träd.

Lurvtussen Ecco skulle behöva friseras lite grann.

Ecco och Chansa leker.

Världens vackraste malle.

Efter promenaden var hundarna blöta och smutsiga, så jag placerade ut dem på varsin liggplats för i soffan ville jag i alla fall inte ha dem. Adam säger ofta att han längtar tills Chansa har lärt sig "gå och lägg dig", precis som Lyle. Så han kommer nog att bli glad när han kommer hem från Ammarnäs, för idag har jag lärt Chansa det.

Hundarna sitter och väntar på att bli avtorkade.

Ecco på sin matta.

Lyle på kungliga kudden.

Chansa i biabädden.

Inga kommentarer: