lördag, april 17, 2010

Shopping

Idag har jag, mamma och syrran samt Adam och Moa varit i Piteå och shoppat hela dagen. Jag har köpt en hel del nya kläder, vilket jag verkligen behövde. Hundarna har varit hos Susanne, som säkert inte haft det lätt idag med fyra hundar: en vild valp, en löptik, en ung och kåt hane och en kastrerad och kåt hane.

Men som ni ser så är ju alla fyra snälla och väluppfostrade hundar...

...eller?

Innan jag lämnade hundarna hos Susanne i morse gick jag till fotbollsplanen och tränade lite och lät dem springa av sig lite grann.

Ibland ser Chansa verkligen helt knasig ut på bild.

Tough love.

Ha ha, jag har en pinne...

Vill du ha den?

Kom och ta den om du kan!

Ska du bara stå där och glo, din gamla stofil?

Nä, det var väl det jag tänkte!

När vi kom hem från Piteå bytte jag bara kläder och så åkte jag och Lena och tränade med hundarna. Först la vi spår några korta spår på de ställen där det gick. Lyles spår gick längs med en husvägg där det tinat upp och Chansas gick på en gräsplatt som tinat fram. Lyle var lite fundersam över att spåra intill en husvägg för han är väldigt ovan vid att spåra någon annanstans än i skogen.

I Chansas spår hade jag lagt en godisbit i varje eller vartannat steg och
hon spårade faktiskt ganska bra. Man kunde tydligt höra att hon använde nosen och hon tog de flesta godbitarna. Bitvis låg hon på ganska bra i kopplet för att komma framåt och då missade hon ett par godisar, men jag tycker att hon var jätteduktig. När hon hittat slutet ville hon helst fortsätta att spåra.

Medan spåren fick ligga tränade vi lydnad. Lyle var jätteduktig och det mesta kändes väldigt bra. Jag körde lite sitt från ligg och det gick jättebra- ända tills jag sa "upp" (vilket är mitt stå-kommando på fjärren) en gång. Efter det ville han inte göra annat än ställa sig upp. Men det löser sig nog med mera nötande.

Jag tränade också på att ligga kvar i rutan fast jag går omkring runt rutan. Jag har fokuserat så mycket på att lära honom att springa in i rutan att jag nästan glömt bort att det finns fler delar av momentet. Med Myrrha var inkallningen den lättaste delen av rutan, men Lyle blev mest förvirrad när jag kallade in honom med ryggen mot honom. Men nu verkar han i alla fall ha fattat.

Med Chansa tränade jag inte så mycket. Jag antar att hon var lite trött efter att ha varit med Jackpot hela dagen, så hon var väldigt okoncentrerad och ville helst springa bort till Aija. Men vi tränade på stadga i sittande, ingångar och lite spontantfot och det gick riktigt bra.

Inga kommentarer: