onsdag, november 28, 2007

The Lord Mayor of Leeds

Igar traffade vi The Lord Mayor of Leeds och drack te med honom. En Lord Mayor ar ungefar detsamma som en landshovding. Staden styrs av 99 personer, 3 fran varje stadsdel, som ar valda. Dessa ledamoter valjer vem av dem som ska vara Lord Mayor for ett ar. Arets Lord Mayor kommer fran Horsforth, dar vi bor. Han visade oss runt i Civic Hall och vi tittade bl a pa salen dar de haller sina moten, hans kontor och pa rummet dar kungligheter bor nar de ar pa besok. Han var en ratt rolig typ som kallade sina kedjor med stadsvapnet pa sitt "bling".

Jag i The Lord Mayors stol i Council Chamber, motesrummet.

Har ar vi allihop tillsammans med The Lord Mayor.
Stina poserar i rummet dar kungligheterna bor nar de ar pa besok.
Igar kvall gick vi pa Quiz Night pa Queen's Arms. Till en borjan var det bara Elin, Rosa och jag, men sedan kom ocksa Johanna, Mikael och bada Olov. Som vanligt lyckades vi inte sarskilt bra; jag tror att vi fick ihop 16 ratt. Vi skamtade och pratade lite med nagra, som nog inte heller var sa duktiga, som satt vid ett bord bredvid. Det gjorde att en aldre karl som statt i baren hela kvallen tyckte att det var fritt fram att komma och stalla sig och hanga vid vart bord. Bara det var otroligt irriterande, men helt plotsligt strackte hans sig efter ett glas pa bordet (inget av dem var hans) och han valte ut lite av min ol over vart svarspapper. Jag sa at honom att forsvinna, men sedan forsokte han fjaska in sig genom att ge oss sina svar. Vi tog inte emot dem och han var ratt sur for det. Men trots att han var lite otrevlig hade vi en valdigt kul kvall.

Rosa, jag, Elin, Mikael, lilla Olov och langa Olov pa Quiz Night.


Idag har vi lart oss lite engelsk slang och fult sprak pa formiddagen. Pa eftermiddagen var vi pa Thackray Museum, ett medicinskt museum. En av utstallningarna visade hur Leeds sag ut under 1700-talet, med lukter och allting. Behover jag saga att det inte luktade gott? De hade ocksa en film dar de visade hur de amputerade ett ben pa 1700-talet och utstallningar med medicinsk utrustning fran 1700-talet fram till idag. Det var ratt intressant, fast det var lite for mycket att lasa for att man skulle orka lasa och komma ihag allting. Dessutom var det lite for barnsligt, med lekar och annat som yngre skolbarn sakert tycker ar kul.

Samlade utanfor Thackray Museum, som ar ett gammalt workhouse (ett sadant som Oliver Twist bodde och arbetade i).

En slaktaributik i 1700-talets Leeds, dar det luktade starkt av ladugard.


Inga kommentarer: