torsdag, februari 09, 2006

Morgonpromenad och skolarbete

När jag steg upp i morse vid åttatiden gick vi ut på en 1,5 timmes skogspromenad. Myrrha brukar komma och väcka mig vid den tiden för att berätta för mig att husse har gått till jobbet. Jag brukar bara klia henne lite och sedan somna om, men imorse steg jag upp. Vi gick en 1,5 timmes skogspromenad innan jag satte igång med skolarbetet. Och det har jag sen hållit på med mest hela dagen.

Nu ikväll gick vi ut och tränade lite. Jag la en platsliggning på 5 minuter, vilket inte var något problem. Vi körde också lite fritt följ, vanlig apportering och dumrutan, med bara sättande och läggande. Hon har svårt att lägga sig efter att jag satt henne en gång, utan tror att det är sitt som gäller igen. Dagens glädjeämne var dock fjärrdirigeringen. Jag har ett tag tränat bara på enstaka skiften på nära håll för att få bort att hon rör sig framåt. Idag bestämde jag mig för att köra hela momentet på fullt avstånd för att se om det fungerade. Och det gjorde det! På grund av ett missförstånd så att jag blev tvungen att ta till ett dubbelkommando blev hon osäker och tog ett steg framåt, men sammanlagt hade hon bara rört sig högst 10 cm. Jämfört med den halva, eller ibland hela, hundlängd hon rörde sig framåt tidigare är detta en klar förbättring.

Igår gjorde vi inte heller särskilt mycket. Vi gick en halvtimmes koppelpromenad mitt på dagen och sedan pluggade jag resten av dan. På kvällen var det årsmöte på klubben, så vi promenerade dit och sedan hem igen. När vi kom hade Jonas kommit hem från Östersund, så vi tittade på en film tills det var dags att gå och lägga sig. Och ikväll är Mats här och hälsar på, så nu ska vi sätta oss och se på en film.

Inga kommentarer: