torsdag, februari 16, 2006

Tävlingsfunderingar

Hur mycket päls kan en hund i Myrrhas storlek egentligen lösa? Svaret på den frågan är: otroligt mycket. Jag borstade henne nu i eftermiddag och detta är vad jag kammade loss från henne (och detta är bara en bråkdel av vad hon fäller under hela fällningsperioden):


I morse gick vi en promenad på ca 45 minuter och sedan en lite kortare sväng när jag kom hem. Och nu ikväll har jag varit ute och tränat. Jag funderar på att anmäla mig till tävlingen i Piteå den 19:e, så jag körde igenom hela elitprogrammet (utom hopp med metallapport, eftersom jag inte har något hinder) för att se hur vi ligger till. Det mesta verkar sitta. Speciellt nöjd är jag med dumrutan, rutan och apportering med dirigering.

Det vi behöver träna mer på är ställandet i inkallningen, metallapporteringen och vittringsapporteringen. Även fjärren kan vi behöva finslipa lite på, i synnerhet ställandet från sitt. Dessutom behöver vi träna på att göra allt detta med kommendering och någon annan som lägger ut apporter och sånt. Just nu är jag nästan säker på jag ska anmäla oss till Piteå...

Inga kommentarer: