fredag, februari 03, 2006

Skola och skogspromenad

Igår var jag på skolan där vi pratade om konflikthantering, mobbing och krishantering. Det var väldigt intressant, speciellt föreläsningen om krishantering. Jag gillade också at spela rollspel om konflikthantering. Jag tror att sånt är nyttigt.

Eftersom jag var på skolan hela dagen trots att jag hann med en tidigare buss än vad jag hade trott, så fick Myrrha ha veckans vilodag igår. Ända sedan hon var liten har vi alltid haft en vilodag i veckan, då jag inte gör mer än rastar henne. Detta för att hon inte ska vänja sig vid att aktiveras dagligen, för att underlätta t ex om någon av oss blir sjuk. Sedan jag började pendla till Umeå så infaller dessa vilodagar ofta samma dag som jag har heldagar i skolan. I och för sig är det nog lite dumt att hon först ska vara ensam hela dagen och sedan inte få någon aktivering, men ibland måste man väl tänka på sig själv, även om man är hundägare?

Imorse väckte hon mig tidigt så jag klädde på mig och gick dagens långpromenad redan på morgonen. Vi gick i skogen ovanför Erikslid. Det visade sig att det kanske inte var en så bra idé att gå en långpromenad eftersom det snöade och blåste ganska rejält (vilket jag inte la märke till när jag tittade ut genom fönstret). På vägen till skogen hade vi motvind och jag kunde knappt ha ögonen öppna p g a snön och vinden. Men vi gick i alla fall 1,5 timme, för blåsten var inte alls lika besvärlig inne i skogen. Myrrha hade kul. Hon blir väldigt busig när det blåser.

Inga kommentarer: