måndag, juli 27, 2009

Lek och träning

Så typiskt att jag måste sova bort halva dagen när det nu äntligen blev en dag med fint väder! Eftersom jag åkte till Byske igår hann jag inte sova så länge som jag borde innan jag jobbade igår natt och eftersom jag jobbar även i natt så var jag tvungen att sova idag även om jag egentligen inte ville.

Men jag och Lyle var i alla fall ute en timme på eftermiddagen. Jag började med att gå till lekparken där jag lärt honom att hoppa upp på gungan, eftersom jag gärna ville ha bildbevis på det. Och när vi ändå var där fick han leka lite mer i lekparken. Och ja, jag vet att det står i kommunens ordningstadgar att hundar inte får vara på lekplatser, men det struntar jag i eftersom den här lekparken är väldigt undanskymd och jag aldrig sett en enda unge här (de håller nog till i någon av de många fina lekparker som finns på Anderstorp).
Tänkte du att jag skulle hoppa upp på den här?

Så här menar du?

Jaha, du ville att jag skulle stå på gungan.

Går det bra om jag sitter också?

De enda som verkar hålla till på den här lekplatsen är S och V, som älskar varandra (i alla fall om man ska tro allt klotter).

Hoppar upp på ett litet bord, som även det är klottrat på av S och V.

Gungar gunghäst

Helt självmant hoppade han upp på taket på den här lilla stugan.

Sedan vi lekt lite i lekparken gick vi och tränade lite grann. Jag började med en platsliggning på 5 minuter, vilket gick bra. Sedan blev det lite fritt följ, där jag fortsatte att träna på position och uthållighet. Jag körde också rutan ett par gånger och det momentet funkar riktigt bra. Sedan avslutade vi med lite apportering, vilket också är ett av Lyles bästa moment.

Han ger verkligen allt när han springer ut och ska gripa.

Och tempot tillbaka är också väldigt bra.

Vi hann också med ett kort träningspass på vägen till jobbet då jag var lite tidig. Vi tränade då lite mer fritt följ, snabba lägganden och fjärrdirigering. Läggande under gång och fjärren är väl de moment i tvåan som jag inte är helt nöjd med. Han gör förstås momenten, men jag skulle vilja ha lite mer snabbhet i utförandet. Nu ligger lilla killen bredvid mig och sover djupt, precis som han brukar när jag jobbar natt.

Inga kommentarer: