söndag, juli 12, 2009

Lite träning

Det har inte blivit så mycket träning i veckan, men idag bestämde jag mig för att först gå en promenad och sedan träna lite lydnad med Lyle på en fotbollsplan i närheten. Jag började med en platsliggning utom synhåll och han låg jättebra. Det verkar faktiskt som att det är lättare för honom att ligga när jag gömmer mig. Fast jag vet förstås inte hur det går med andra hundar; det måste vi träna på. Vi nöter förstås på med fria följet och förutom det tränade jag också inkallning med ställande, rutan och apportering. Inkallning med ställande funkar jättebra och jag kan nu börja ta bort targeten. Rutan är fortfarande ett favoritmoment för Lyle, men han slarvar lite med att gå till mitten (rättare sagt är det jag som har slarvat med att bara belöna när han hamnar rätt), så det måste vi fixa till, även om han faktiskt är i rutan. Apporteringen funkar helt perfekt.

Det gick alltså bra för Lyle, men sämre för mig. Jag försökte belöna och peppa honom genom att springa baklänges och kasta boll till honom, men det var ett misstag. Det gjorde nämligen ganska ont att springa, vilket jag borde ha räknat ut eftersom det ibland gör ont bara att gå. Mot slutet av träningspasset upptäckte jag också att någon roat sig med att krossa glasflaskor på planen, så när jag upptäckte det avbröt jag genast träningspasset även om jag inte såg något glas på den sida av planen jag tränade på. Jag blir dock irriterad och arg på de som roar sig med att krossa glas. De kan få dricka så mycket öl och sprit de vill, men måste man verkligen krossa flaskorna när man tömt dem?

Just nu sitter jag på jobbet och skriver och Lyle är förstås med mig. Han är så perfekt att ha med sig på jobbet, speciellt på nätterna, för han är så lugn och sover mest hela tiden. Fast när jag, som nu, jobbar natt känns det lite orättvist att han får sova så skönt när inte jag får det. Dock trivs jag jättebra med att jobba natt och har inga större problem med att vara vaken en hel natt.
Lyle sover på jobbet.

Jag cyklade med honom hit och då jag hade lite tid över passade jag på att träna lite uppletande i skogen vid gångvägen. Jag la ut två föremål, en boll och en spenkopp. När vi var färdiga hade han hittat tre föremål. Förutom bollen och spenkoppen lyckades han nämligen också hitta en disc. Dessutom en från Latitude 64, precis som de flesta andra han har. När han hade hittat den ville han inte gärna släppa den ifrån sig, så när vi cyklade vidare sprang han lös bredvid cykeln med discen i munnen.

Inga kommentarer: