torsdag, juli 02, 2009

Lappvattnet

Igår hade jag Aija och eftersom det var alldeles för varmt för att jag skulle orka gå en promenad med dem båda två så gick jag ner till älven och lät dem simma lite grann. Sedan gick jag hem och skulle äta lunch och då blev jag biten i benet. Båda hundarna följde med in i köket. Lyle satt bredvid mig medan Aija stod bakom. Men plötsligt stack Aija fram sin långa nos mellan mina ben och det tyckte Lyle inte om. När han blev arg drog hon sig snabbt undan, så Lyle bet mig i benet istället. Det gjorde hemskt ont och blev ett ganska stort blåmärke.

Lyle visar Aija hur mycket han tycker om henne.

På eftermiddagen åkte jag med mamma till Lappvattnet för att fortsätta packa lite böcker. Jag har ju en massa böcker där och allt kommer jag inte att ta med mig hem, utan de ska packas undan i kartonger (nu står de i kassar). Dessutom har jag haft en hel del av mina ungdomsböcker där sedan mamma sålde huset i Norrlångträsk, så igår gick jag igenom dem. Riktig nostalgi att bläddra i Pollyanna, Barnen från Frostmofjället och Ivanhoe, för att inte tala om Fem-böckerna!

På kvällen gick jag en promenad i skogen med Lyle. Kameran hade jag med mig, eftersom jag skulle ta en bild till fototävlingen jag är med i. Temat var "Fel sak på fel plats" och jag visste precis var jag kunde hitta en sådan bild. Det hänger nämligen en kranie från något djur uppe i en tall, och det är väl verkligen fel sak på fel plats?. Jag har fotat den förut, men jag ville få till en ännu bättre bild. Det var dock inte någon bra idé att gå i skogen i shorts och linne. Visserligen var det varmt nog, men jag blev också ett vandrande smörgåsbord för myggen (och det var gott om dem!). Lyckligtvis är jag inte särskilt känslig för myggbett. Lyle var inte precis lycklig för myggen var väldigt jobbiga med honom. Men han blev lite gladare när jag kastade lite boll med honom.



Idag har jag fortsatt att packa mina böcker och det tog i stort sett halva dagen. Jag har ju en hel del böcker och det är ibland svårt att välja vilka jag ta med hem och ha i bokhyllan och vilka som ska packas undan i kartonger och lämnas kvar här. Lyle har mest bara varit irriterad på alla flygfän. Helst har han velat vara inne, men han vill ju också vara med där jag är. Därför har han mest sprungit ut och in. På eftermiddagen bakade jag sockerkaka och chocolate chip muffins och då var han nöjd över att jag var inne med honom. Jag hade egentligen tänkt passa på att spåra medan jag är här, men det är alldeles för varmt och för mycket mygg för att jag ska ge mig ut i skogen.

Idag har jag roat mig med att fota lite blommor i mammas blomrabatter.
En av blomrabatterna.

Någon sorts rosa blommor.

En liten humla

Iris

Ytterligare en iris.

Vacker rosa blomma.

Vita blommor.

Taklök

Vallmoknopp

Vit vallmo.

Lila blomma

Inga kommentarer: