fredag, december 09, 2011

9 december- Mina syskon

När jag får frågan hur många syskon jag har brukar jag svara att jag har två syskon och en lillebror. Det betyder inte att lillebror inte räknas för att han "bara" är ett halvsyskon, utan för att han är så mycket yngre att jag inte lekt med, slagits med och växt upp med honom på samma sätt som med de andra två.

Jag är äldst av mina syskon. Näst äldst, tre år yngre, är min bror Erik, som var en fruktansvärd retsticka och kvarterets buspojke som barn. Idag är han fortfarande en fruktansvärd retsticka, fast nu är det nog mest hans sambos dotter och deras son som blir utsatta för hans retsamheter.

Min syster Fia är sex år yngre än mig och henne har jag inte slagits med lika mycket som med Erik. Hon och jag var och är nog mer lika varandra, både i sätt och utseende. Själv tycker jag i och för sig inte att vi är så lika utseendemässigt, men det händer då och då att vi blir förväxlade (så sent som i måndags, faktiskt).

Och så är det ju då min lillebror Adam, som är 22 år yngre än mig. Jag var ofta barnvakt till honom när han var liten och han var en söt och rar liten unge. Han flyttade in hos mig när han började gymnasiet, så han bodde här i två år tills han flyttade till Stockholm i september.

Att hitta en bild där alla mina syskon var med var inte det lättaste, men jag hittade i alla fall en från den stora släktresan till Bulgarien för tre och ett halvt år sedan.

Inga kommentarer: